Laatste foto's

Thuiskookworkshop Pasta dalla tua cucina met kookclubje. Gekleurde pasta maken met de pastamachine
Kinderkookworkshop, kookworkshop Kidz, verjaardagsfeestje, pasta maken
Kookworkshop Seasonz aan huis in Hunsel: ravioli met truffel maken. Inspiratie opdoen voor het kerstmenu.
Kookworkshop Seasonz Lekker Lente Sint Jozefhoeve Beesel: mangotiramisu mooi opmaken is een secuur klusje! Vrijgezellenfeest

Nieuwsbrief

Wijn en Zo door Cecile

Als register vinoloog en wijndocent ben ik, Cecile van Meridiez, zeer actief op wijngebied. Naast de wijnproeverijen / Wine Tastez en wijnspijsworkshops voor Meridiez is mijn agenda ook verder goed gevuld met wijn. Op deze pagina geef ik een overzicht van alle activiteiten en mogelijkheden die ik op wijngebied kan aanbieden.

 

Wijndocent bij Mario Tertschnig Wine

Naam

Samen met Mario Tertschnig verzorg ik in Limburg en Brabant diverse wijnclubs. Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen in staat is om een goede proever te worden, het is een kwestie van veel en juist proeven. Daarom zijn Mario en ik in 2016 begonnen met het concept wijnclubs. Bovendien is samen wijn proeven onder kundige begeleiding leerzaam én gezellig! 

Bij onze wijnclubs dient de theorie als ondersteuning en is proeven het allerbelangrijkst. We starten telkens met een gezamenlijk diner, dus eerst gezellig samen tafelen, en daarna volgt een perfect verzorgde wijnproeverij waarbij we per avond minimaal acht wijnen blind proeven. De wijnen zijn met zorg bij de thema's geselecteerd en ons budget voor de wijnen is hoog. Voor wijnliefhebbers op elk niveau een echte must dus! Voorkennis is niet vereist.

Klik hier voor meer informatie over de wijnclubs, actuele data en locaties, en tevens om u aan te melden.

 

WSET wijndocent bij Wijnstudio

Voor Wijnstudio verzorg ik diverse lessen binnen de opleidingen Basiscursus wijn - level 1, WSET level 2 - internationaal wijncertificaat en de gastronomiecursus wijn en spijs. De WSET-opleidingen worden gecoördineerd en vormgegeven door de Wine and Spirit Education Trust in Londen.

 

Wijnproeverijen op maat

Bij de activiteit Wine Tastez treft u diverse wijnproeverijen aan. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, want in overleg is eigenlijk alles mogelijk. Een themaproeverij op niveau voor uw eigen wijnclub of wijngenootschap behoort tot de mogelijkheden, maar ook een toegankelijke wijnproeverij voor uw vriendengroep of collega's is een optie. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Wijncursussen op maat

Op zoek naar meer dan één leuke en leerzame wijnavond voor uw team, collega's of vriendengroep? Met al mijn onderwijservaring en wijnkennis is het geen enkel probleem om een wijncursus op maat te maken. Deze opzet kan ook zeer geschikt zijn om het personeel in uw horecazaak bij te scholen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

NaamNaamNaam

 

Meridiez verkoopt zelf geen wijn en kiest de wijnen voor proeverijen en cursussen met zorg uit bij vertrouwde wijnleveranciers. 

Cecile en wijn

Eigenaar Cecile Lormans aan het woord over wijn: Vanuit mijn bourgondische insteek, maar zeker ook vanuit een stukje leergierigheid en interesse heb ik in 2011 de cursus Wijnbrevet (SWEN3) gevolgd. Altijd op zoek naar meer kennis ben ik in november 2013 begonnen aan de Engelstalige wijncursus WSET3 Advanced bij de Wine and Spirit Education Trust. In april 2014 heb mijn WSET level 3 - Advanced Certificate in het Engels gehaald, with distinction! Nog steeds dorstig naar meer ben ik in september 2014 begonnen aan de Vinologenopleiding bij de Wijnacademie. Het was een leerzaam en inspirerend jaar waarin ik ontzettend veel geleerd heb. En met resultaat, want ik heb al mijn tentamens cum laude gehaald en vanaf september 2015 mag ik mezelf Register Vinoloog van de Wijnacademie (SDEN4) noemen. Vanaf november 2017 staat er weer een nieuwe wijnuitdaging te wachten: de opleiding WSET4 die ook wel de Diploma Course wordt genoemd. Ik volg deze opleiding in Geisenheim en Rust bij de Weinakademie Österreich, in het Duits en hoop over enkele jaren de felbegeerde titel Weinakademiker achter mijn naam te kunnen zetten.

 

Niet alleen inhoudelijk probeer ik zo veel mogelijk kennis te vergaren, maar ook met betrekking tot de regelgeving die behoort tot de Drank- en Horecawet. Hiervoor heb ik de SVH cursus Sociale Hygiëne gevolgd die ik in juli 2014 met goed gevolg heb afgerond.

 

Ik hoop u snel een glaasje in te mogen schenken!

NaamNameNaamNaam