Laatste foto's

Thuiskookworkshop Pasta dalla tua cucina met kookclubje. Gekleurde pasta maken met de pastamachine
Kinderkookworkshop, kookworkshop Kidz, verjaardagsfeestje, pasta maken
Kookworkshop Seasonz aan huis in Hunsel: ravioli met truffel maken. Inspiratie opdoen voor het kerstmenu.
Kookworkshop Seasonz Lekker Lente Sint Jozefhoeve Beesel: mangotiramisu mooi opmaken is een secuur klusje! Vrijgezellenfeest

Nieuwsbrief

Over Meridiez

Welkom bij Meridiez, met de Z van het zonnige zuiden!Naam

Alle dingen die ikzelf de moeite waard vind in het leven heb ik samengebracht in Meridiez. Als trotse eigenaar van Meridiez zal ik, Cecile Lormans-Giebels, meer over mezelf en Meridiez vertellen.

 

Koken

Van huis uit ben ik een Bourgondiër en een levensgenieter.  Eigenlijk ben ik altijd bezig met eten: nadenken over wat we eten, boodschappen doen, proeven, ruiken en smaken analyseren. Ik ben voortdurend op zoek naar nieuwe recepten en vind het een uitdaging om te werken met nieuwe producten.  Het is ontzettend leuk om samen met andere mensen te koken en hen deelgenoot te maken van mijn kennis en passie over koken, lekker eten en wijn.  De gezelligheid en ongedwongen sfeer in de keuken en aan tafel maken van iedere Meridiezkookworkshop een feestje.  

 

Wijn

Bij heerlijk eten hoort een goed glas wijn. Om meer achtergrond te krijgen over wijn en wijn-spijs heb ik de afgelopen jaren een aantal opleidingen gevolgd: Wijnbrevet - SWEN3, WSET level 3 - Advanced Certificate en de Vinologenopleiding - SDEN4. Ik ben er dan ook trots op dat ik me vanaf september 2015 officieel Register Vinoloog van de Wijnacademie mag noemen. Altijd dorstig naar meer kennis start ik in november 2017 met de Diploma Course (level 4) van de Wine and Spirit Education Trust. Al deze kennis van en liefde voor wijn wil ik ook graag met anderen delen. Een divers aanbod wijnproeverijen hoort dus ook bij het aanbod van Meridiez. Daarnaast bied ik als wijndocent ook nog andere activiteiten op wijngebied aan.

 

Blogz

Om u op de hoogte te houden van mijn culinaire, culturele en actieve belevenissen en ideeën ben ik in mei 2013 een blog gestart. Neem eens een kijkje voor lekkere recepten, leuke restaurants, handige keukengadgets en nog veel meer!

 
Ik begroet u graag bij mijn Meridiez!