Laatste foto's

Thuiskookworkshop Pasta dalla tua cucina met kookclubje. Gekleurde pasta maken met de pastamachine
Kinderkookworkshop, kookworkshop Kidz, verjaardagsfeestje, pasta maken
Kookworkshop Seasonz aan huis in Hunsel: ravioli met truffel maken. Inspiratie opdoen voor het kerstmenu.
Kookworkshop Seasonz Lekker Lente Sint Jozefhoeve Beesel: mangotiramisu mooi opmaken is een secuur klusje! Vrijgezellenfeest

Nieuwsbrief

Kookworkshopz

Meridiez heeft een groot aanbod kookworkshops want eigenaar Cecile staat graag met een leuke groep in de keuken! Bent u met een kleine groep, of juist met een grotere groep? Kunt u nog net een ei bakken of bent u juist een echte foodie? Verjaardag, vrijgezellenfeest, familiedag? Meridiez heeft altijd een passende kookworkshop. Kijk hieronder voor het aanbod en laat u inspireren voor een leuke culinaire activiteit. Cecile maakt de workshops graag persoonlijk, dus neem gerust contact op voor bijzondere wensen. 

 

Kookworkshopz aan huis

Voor een gezellige intieme avond organiseer ik kleinschalige kookworkshops aan huis. Deze kookworkshops zijn bedoeld voor kleine groepen van minimaal 4 personen. Het maximum aantal deelnemers is afhankelijk van de keuken. Door de groepsgrootte hebben deze thuiskookworkshops een persoonlijk en kleinschalig karakter. Klik op de button  voor suggesties of neem contact op en maak uw wensen kenbaar. Ik zal dan in overleg een smakelijke kookworkshop aan huis voor u samenstellen. Meer informatie?

 

Klik hier button

 

 

Als eigenaar van Meridiez verzorg ik, Cecile Lormans-Giebels, de kookworkshops. Ik ben van huis uit een Bourgondiër en een levensgenieter. Het lekker en gevarieerd eten is mij letterlijk met de paplepel ingegoten. Ik heb altijd al met heel veel plezier in de keuken gestaan: als kleine meid naast mijn moeder aan het aanrecht en daarna zelf.  Eigenlijk ben ik altijd bezig met eten: nadenken over wat we eten, boodschappen doen, proeven, ruiken en smaken analyseren. Ik ben voortdurend op zoek naar nieuwe recepten en vind het een uitdaging om te werken met nieuwe producten.  

 

Bij heerlijk eten hoort een goed glas wijn. Om meer achtergrond te krijgen over wijn en wijn-spijs heb ik in 2011 en 2012 de cursus Wijnbrevet (SWEN3) gevolgd. Altijd op zoek naar meer kennis ben ik in november 2013 begonnen aan de Engelstalige wijncursus WSET3 Advanced bij de Wine and Spirit Education Trust. In april 2014  heb mijn WSET level 3 - Advanced Certificate gehaald, with distinction! Nog steeds dorstig naar meer ben ik in september 2015 begonnen aan de Vinologenopleiding van de Wijnacademie. Het was een leerzaam en inspirerend jaar waarin ik ontzettend veel geleerd heb. En met resultaat want ik heb al mijn tentamens cum laude gehaald en vanaf september 2015 mag ik mezelf Register Vinoloog van de Wijnacademie (SDEN4) noemen! Vanaf november 2017 staat er weer een nieuwe uitdaging te wachten: de opleiding WSET4 die ook wel de Diploma Course genoemd wordt. Ik volg deze opleiding in Geisenheim en Rust bij de Weinakademie Österreich, in het Duits, en hoop over enkele jaren de felbegeerde titel Weinakademiker achter mijn naam te kunnen zetten.  

 

Het is ontzettend leuk om samen met andere mensen te koken en hen deelgenoot te maken van mijn kennis en passie over koken, lekker eten en wijn.  De gezelligheid en ongedwongen sfeer in de keuken en aan tafel maken van iedere kookworkshop een feestje.