Meridiez - actieve, culturele en culinaire activiteiten in Limburg | Logo

November 2015

Nieuwsbrief

Betoverd door DARQ Maastricht

Written by: Meridiez

Betoverd door DARQ Maastricht

Een tijdje terug vroeg iemand of ik DARQ Maastricht al kende. Ze was er zelf geweest, laaiend enthousiast en had ook meteen aan mij gedacht. Zo'n persoonlijke tip om chocolade van Ralph Hagen te proeven slaan we natuurlijk niet in de wind! Het juiste moment om te gaan was al snel gevonden, mijn verjaardag. Manlief is minder van de chocolade dan ik, maar het feit dat DARQ ook goede koffies en gebak heeft, was voldoende om hem ook enthousiast te maken.

NaamNaam

Dus vanuit de trein linea recta naar DARQ. De menukaart had ik al goed bestudeerd dus ik wist al meteen dat ik de DARQ's tasting wilde doen. Proeven!!!!

 

Vanuit mijn wijnachtergrond ben ik constant bezig met proeven en benoemen. De druif, in combinatie met de herkomst, speelt een ontzettend belangrijke rol. Bij deze tasting ontdekte ik maar weer eens dat voor chocolade exact hetzelfde geldt! Vijf chocolades op een rijtje en per pastille informatie over boon, herkomst en smaakprofiel. Wow, ik ging helemaal uit mijn proefplaat! Wat een smaaknuances en ... wat een genot! Opvallend was de Esmeraldas, een melkchocolade van 42% uit Equador die (uiteraard zonder toevoegingen) naar karamel en zeezout smaakt, geweldig! Van de pure pastilles was de Ben Tre van 78% uit Vietnam fantastisch. Bij wijn kun je spreken over complexiteit, gelaagdheid en afdronk maar dat was ook helemaal van toepassing op deze pastille. Meditatiechocolade!! 

NaamNaamNaam

Bij het bestellen van onze eerste koffie was me al opgevallen dat er ook gesproken werd over een 'naked espresso'. Hierbij komt de espresso met minder hindernissen in je kopje en smaakt hij puurder en krachtiger en is er een dikkere cremalaag aanwezig. Aangezien espresso voor ons niet sterk genoeg kan zijn, wilden we dit ook nog proberen. Bij de Bocca naked kon je ook nog een proeverijtje bestellen. Ach ja, nu we er toch zijn. Het werd een naked espresso van bonen uit Kenia, een pastille Piura van 75% en een bonbon gevuld met ras el hanout. Opdracht: proef de espresso eerst puur (en roer de crema goed door). Bijt daarna een stukje van de pastille af en proef weer de espresso. Hap vervolgens in de bonbon en proef daarbij weer de espresso. En ontdek!! De pastille en zeker de kruidige bonbon halen meer diepgang en smaaklagen uit de espresso naar boven. Niet wijnspijs maar koffiespijs!

Naam

Wow, wow, wow, als proefgek die altijd met smaken, proeven en combineren bezig is, is dit onbeschrijfelijk geweldig. Maar ook als je 'gewoon' van chocolade, koffie en lekkere patisserie houdt, is DARQ echt een aanrader. Ze schijnen komende zomer ook ijs te verkopen. Geen tijd om uitgebreid te gaan zitten? De koffie kan ook to go en de vitrine met bonbons en chocolade lonkt ook om mee naar huis genomen te worden. Mij zien ze zeker terug voor meer choco experience!