Meridiez - actieve, culturele en culinaire activiteiten in Limburg | Logo

November 2015

Tags

wijn recensie

Nieuwsbrief

Zinc Wine & Dine: wijn aan de Roer

Written by: Meridiez

Zinc Wine & Dine: wijn aan de Roer

Afgelopen weekend, na een geweldige voorstelling van de Vlaamse cabaretier Begijn Le Bleu in de ECI Cultuurfabriek, wilden we de avond leuk afsluiten met een lekker glaasje wijn. De terugweg naar huis voerde ons over de Roerkade waar veel cafés liggen. Maar als kritisch wijndrinker word ik vaak niet zo blij van kroegwijnen. Gelukkig had ik al eens gezien dat hier een nieuwe horecagelegenheid zou komen met de naam Zinc. Dit riep bij mij meteen hele goede herinneringen op aan vakanties in Lyon en Libourne waar de plaatselijke Le Zinc's fantastische wijnen hadden. Dit was dus het moment om onze Remunjse Zinc te testen!

 

Zinc presenteert zich als Wine & Dine, dus het is ook een restaurant. Gelukkig is het bargedeelte duidelijk afgescheiden van het restaurant en kun je aan de voorzijde met uitzicht op de Stenen Brug lekker borrelen aan hoge tafels. Doordat er dus een goede keuken is, heeft Zinc ook een geweldig en origineel aanbod aan hapjes die ze 'Fingerfood to share' noemen.

 

De wijnkaart is uitgebreid en heeft een groot aanbod aan wijnen die per glas geschonken worden. Een deel van de wijnen kwam mij bekend voor van de leverancier die ik vaak gebruikte voor de wijnen van mijn kookworkshops. Dat voelt vertrouwd dus! We begonnen met een Verdejo / Viura uit Rueda en een chardonnay uit de Bourgogne. Hierbij bestelden we de wafel met uienjam en wortel en de visstick met spinazie en remoulade. Smullen hoor! Want de wijnen zijn goed en de hapjes komen echt uit eigen keuken! De vis is zelf gepaneerd, de saus is zelf gemaakt, wat een verademing! 

 

Dan toch ook nog maar een beetje rood proeven: een Rioja en een rode biologische malbec. Graag hadden we hier nog een lamssateetje bij besteld maar we waren al best laat binnen en de keuken was nu toch echt dicht. De vriendelijke bediening kwam als compensatie met een bakje nootjes. Ook hier weer twee mooie wijnen in het glas die ook echt verschillend zijn waardoor je leuk kunt variëren. 

 

Ik ben echt enthousiast over deze wijnbar in onze achtertuin en ik kan niet wachten totdat het terrasseizoen geopend wordt en we lekker buiten aan de Roerkade kunnen borrelen. En natuurlijk wil ik hier ook een keer dineren want de Fingerfoods smaken naar meer (en de wijnkaart ook!)

NaamNaamNaam

Tags

wijn recensie