Meridiez - actieve, culturele en culinaire activiteiten in Limburg | Logo

November 2015

Nieuwsbrief

Wandelen in Zuid-Limburg 2

Written by: Meridiez

Wandelen in Zuid-Limburg 2

In een van mijn eerste blogs ben ik begonnen aan een serie over wandelen in Zuid-Limburg. Tijd om die draad weer eens op te pakken!

 

Vorige week zondag hadden we besloten om de kerstvakantie gezellig af te sluiten met een wandeling in Zuid-Limburg. De plek waar we gaan wandelen koppelen we altijd aan een horecagelegenheid die we willen uitproberen. Je kunt ons betichten van valse wandelvoorwendselen maar het maakt de keuze uit al die mooie routes in Zuid-Limburg een stuk makkelijker! 

 

Een tijd terug had ik ergens iets gezien en gelezen over Loods 81 in Margraten. Ze noemen zichzelf eetpodium, zijn van huis uit traiteur, hebben een mooie kaart en een bijzondere zaak in een voormalige aardappelloods. Genoeg triggers om dit zelf eens met eigen ogen en mond te gaan testen!

NaamNaam

Maar eerst even een flink stuk wandelen! Het werd wandeling 433 van de favoriete website Wandelgids Zuid-Limburg. Een prachtige wandeling van 12 kilometer over veldwegen met onderweg mooie uitzichten over het plateau van Margraten. De dorpjes en gehuchten Klein- en Groot-Welsden, Sibbe, Ijzeren en Scheulder worden onderweg aangedaan. We hadden geluk met het zonnetje en waren met iets meer dan 2 uur weer terug in Margraten.

NaamNaamNaam

Op naar Loods 81! We waren blijkbaar niet de enigen die deze invulling van de zondagmiddag bedacht hadden. Loods 81 zat helemaal vol! De doorloop was wel groot en na 10 minuutjes konden we plaatsnemen. In die 10 minuutjes heb ik goed rond kunnen kijken in deze bijzondere zaak. Het is dus een omgebouwde aardappelloods die op een gave manier aangekleed is tot horecazaak. De keuken is open dus er valt genoeg te kijken. De hammen en worsten hangen aan de muur, de kazen, vlaaien en ander lekkers staan mooi uitgestald zodat het water je wel in de mond moet gaan lopen!

Gerepareerde afbeeldingNaamNaam

We waren rond 15 uur daar dus eerst maar eens iets lekkers bij de thee. Vlaai en gebak van Matthieu Hermans uit Maastricht!!! Samen met Peter Lemmens is deze bakker een van mijn favorieten op het gebied van zoet! De kersenvlaai en de grenache waren heerlijk! Op zich hadden we toen terug kunnen wandelen naar de auto maar het borrelaanbod op de kaart en op het buffet smeekten om nog iets langer te blijven zitten en iets te bestellen. Het werd een kaasplankje met een Limburgs biertje erbij. Helaas wist men niet bij elke kaas te vertellen wat het was, maar het plankje lag goed vol, met zeker 8 verschillende kaasjes. Lekker brood, stroop en chutney erbij en ook nog olijfjes en studentenhaver. Smullen!!! Vaak zijn kaasplankjes buitenproportioneel duur, maar voor deze mooie plank betaalden we slechts €9,-. Echt een goede prijs-kwaliteitverhouding!

Naam

Er zijn nog genoeg wandelingen in Margraten te maken als excuus om nog een keer terug te gaan naar Loods 81 om de rest van de kaart te proeven. Echt een aanrader!