Meridiez - actieve, culturele en culinaire activiteiten in Limburg | Logo

November 2015

Nieuwsbrief

Zomeren aan de Hollandse kust

Written by: Meridiez

Zomeren aan de Hollandse kust

Met het heerlijke zomerweer nog vers in mijn geheugen ga ik dit meteen met jullie delen! Hopelijk komt er nog zo'n mooi weekend in september en anders is het alvast iets om te plannen voor de volgende mooie dagen in 2016!

 

Om het einde van de zomervakantie te 'vieren' hadden we afgelopen weekend een nachtje Noordwijk geboekt. Het was een last-minute actie omdat we het weer even af wilden wachten. Maar toen bleek dat het mooi weer zou worden hield niets of niemand ons meer tegen! 

 

Twee dagen even helemaal niets dat moet! Lekker wandelen met de voetjes in de zee, boekje lezen op het strand, relaxen bij een mooie loungetent, heerlijk eten ... het voelde als een week vakantie!

Dat wandelen langs de zee, dat kan natuurlijk langs de hele kust, maar voor goede horeca en hotels moet je soms wel iets meer je best doen. In dit blog een paar tips voor een luxe weekendje zee in Noordwijk. 

 

Om er een echt verwenweekend van te maken was onze keuze gevallen op hotel Vesper. Het is pas 1 jaar open dus alles is nog lekker nieuw! Vesper is een boutique hotel, kleinschalig, super mooi ingericht en inclusief een hippe en drukbezochte bar en restaurant. De mooie inrichting, de royale regendouche, het heerlijke bed, zicht op zee en een Illy Coffeemaker maken de kamer tot een heerlijke plek. Het super vriendelijke personeel maakt het luxe gevoel helemaal af!

Naam

Bij het ontbijt word je vervolgens opnieuw in de watten gelegd met allemaal verse gezonde sapjes en smoothies (en prosecco) maar voor de ongezonde trek waren er ook vers bereide pancakes, wafels en eiergerechten. Echt een ontbijt voor een lazy morning!

 

De eerste avond hebben we in het restaurant van Vesper gegeten. De keuken is een mooie mix van allerlei smaken maar de oosterse keuken heeft wel een streepje voor bij deze chef! Er stonden dus ook 3 curry's op het menu. Fijn voor de kleinere trek! De aperitiefkaart had een gaaf assortiment aan gin tonics maar ook 4 verschillende sherry's waaronder een palo cortado. Geproefd natuurlijk!

NaamNaamNaamNaam

Een tafeltje aan het raam, zicht op zee en de ondergaande zon, een mooi flesje wijn (Weingut Am Stein, Stettener Grauburgunder 2013 uit Franken) en smullen maar: warme fruits de mer, one way roasted surf&turf (sashimi van tonijn en tataki van ossenhaas), roodbaars met risotto en een heerlijke romige garnalencurry. 

 

Onze favoriete strandtent (een oude bekende van onze vorige bezoekjes aan Noordwijk) is Branding. De aankleding, de muziek en het personeel zorgen voor een zomers en relaxed gevoel en het aanbod aan eten en drinken is ook geen straf! Een plekje om te hangen en te borrelen vind je meestal best snel maar als je echt wil eten moet je toch reserveren. Tips: de rosé uit de Provence is een super match met het zomerse strandgevoel. En de rosbief (zie foto rechts op het midden van het bord) is goddelijk: op een houtskoolgrill aangebraden en heerlijk op smaak gebracht!

NaamNaamNaam

 

Tijdens het schrijven van dit blog komen al die fijne herinneringen weer boven. Het was in één woord: GENIETEN!!! 

Naam

Op naar de volgende mooie zomerse dag, liefst dit jaar nog!