Meridiez - actieve, culturele en culinaire activiteiten in Limburg | Logo

November 2015

Nieuwsbrief

City & Culy: Den Haag

Written by: Meridiez

City & Culy: Den Haag

Een tijdje terug heb ik jullie al lekker gemaakt met mijn blog over ons etentje bij Lemongrass in Scheveningen. Deze avond maakte deel uit van een heel City & Culy weekend in Den Haag en hieronder volgt de rest! Smullen!!!

 

Rondom mijn verjaardag in maart hadden we een weekendje Den Haag/Scheveningen geboekt om even lekker met z'n tweetjes te genieten! Vaak levert dit veel inspiratie voor blogs op want eten en drinken staat bij ons synoniem voor genieten! 

 

Als uitvalsbasis hadden we het Court Garden Hotel, een ecodesigned hotel aan de Laan van Meerdervoort. Een modern en mooi hotel, centraal gelegen, met als grote plus (bij ons arrangement) gratis fietsverhuur! Ideaal om naar Lemongrass te fietsen maar ook om op zondag naar het strand te fietsen. 

 

Op zaterdag hadden we dus gedineerd bij Lemongrass maar we waren het weekend op vrijdag al culinair begonnen bij HanTing Cuisine. Een bijzonder fusion-restaurant met 1 Michelinster. De sfeer is laagdrempelig en straalt geen ster uit maar zodra de gerechten op tafel kwamen was het meteen duidelijk: alleen maar feestjes op het bord en in het glas! Per gang worden veel ingrediënten en bereidingswijzen gecombineerd en dan ook nog eens met een mix van Oosters en Westers! Complimenten voor de sommelier om hier zo'n mooi wijnarrangement bij samen te stellen!

Naam

De Culy-onderdelen vonden niet alleen 's avonds plaats! Op zaterdagochtend kwamen we toevallig bij een 'openbare branding' uit van koffiebranderij Boon. We gluurden namelijk even naar binnen naar de mooie koffiebrander die in de etalage stond. De eigenaresse sprak ons meteen aan en nodigde ons uit om een branding mee te maken. Super gave ervaring! Jammer dat ik in dit blog geen geur kan verwerken want alle veranderende geuren tijdens het brandingsproces waren echt bijzonder, zeker voor zo'n speurneus als ik! En met de enthousiaste uitleg van eigenaresse Lianne erbij was het echt een topbeleving! Natuulijk hebben we ook aardig wat boontjes gekocht om nu thuis nog na te genieten met onze dagelijkse espressootjes!

NaamNaamNaamNaam

Als lunchplek in Den Haag kozen we voor de Bakkerswinkel: gezellig kitsch/high tea-achtig ingericht met biologische producten en vers zuurdesembrood van Menno. Het 'Haags rondje' vervulde al onze lunchwensen: een pompoensoepje en daarna een mooi bord met zuurdesembrood en divers beleg zoals zalmrilette, gehaktbrood, frittata, geitenkaas en zelfgemaakte mayonaises.  Genoeg energie om Den Haag weer verder te ontdekken.

Naam

Zonder foto's maar zeker ook aanraders zijn op de Denneweg Lodewieck voor een zelfgebakken stukje taart en theezaak Betjeman en Barton voor smaakvolle thee voor thuis. In Scheveningen heerlijke kibbeling bij visafslag Simonis in de haven: groots en toeristisch opgezet maar de kibbeling is helemaal het einde! Na de strandwandeling was het nog lekker biologisch genieten bij strandtent De Kwartel. Aanrader: de perentaart!

 

En zo zijn er vast nog veel meer leuke en lekkere plekjes te ontdekken in Den Haag! Goed excuus om snel weer eens een keertje die kant op te gaan!