Meridiez - actieve, culturele en culinaire activiteiten in Limburg | Logo

November 2015

Nieuwsbrief

Chocolade: onweerstaanbaar voor oog en maag

Written by: Meridiez

Chocolade: onweerstaanbaar voor oog en maag

 Niet te veel woorden dit keer, maar vooral veel foto's. Want het wordt smullen voor je oog! Het neigt zelfs wel een beetje naar foodporn vind ik!

 

Voor mijn verjaardag kwam een van mijn vriendinnen met enkele doosjes van De Patissier (Markthal Rotterdam) aanzetten. Zij woont zelf in Rotterdam en liep elke dag in de pauze langs De Patissier. Ik werd haar excuus om eens naar binnen te lopen en iets te kopen: "Echt iets voor Cecile". Precies, ik houd van chocolade en als het dan ook nog bijzonder, mooi opgemaakt en superlekker is, dan is het helemaal een schot in de roos!

NaamNaamNaam

Toen al het bezoek weg was hebben we natuurlijk meteen geproefd. Yammie yammie, super lekkere chocolade, gave smaakcombinaties en veel puurder en niet zo machtig als een bonbon! Maar het was zonde om dit alleen maar op te eten, dit moest ik fotograferen! En zo heb ik me de volgende dag een uurtje geamuseerd door mooie foto's te maken. En wat je vastgepakt hebt mag niet meer terug in het doosje heb ik vroeger altijd geleerd, dus ik heb toen dubbel genoten!

NaamNaamNaam

Een doosje was gevuld met staafjes van pure chocolade, genaamd Dark Violet. De chocolade was van caribische cacaobonen met daarop gesuikerde viooltjes en 20-karaats goud. Een ander doosje was gevuld met staafjes van witte chocolade en vanille, genaamd Tropical Ivory. Deze staafjes zijn versierd met kokos, pistachenoten en gekonfijte ananas. In het laatste doosje zaten chocoflikken genaamd Chocolate experience met de smaken: intense caribbean, irresistible milk, creamy yoghurt, vanille en spicy red.

Naam

De chocolade is door zijn smaak, verpakking en vooral 'lay-out' ontzettend feestelijk en speciaal om te geven (en te krijgen natuurlijk!) en te presenteren. Mijn doosjes zijn in elk geval allang leeg! We gaan in mei bij deze vriendin op bezoek en ik weet zeker waar we even naar binnen moeten die dag!!!