Meridiez - actieve, culturele en culinaire activiteiten in Limburg | Logo

November 2015

Tags

recensie food

Nieuwsbrief

Lekker en warm bij Hoog Vuur

Written by: Meridiez

Lekker en warm bij Hoog Vuur

Wat doe je als je met een andere smulpaap afspreekt in een plaats die je niet kent? Op zoek gaan naar een lekker restaurant natuurlijk! Vorige week maandag had ik met een oud-huisgenootje uit Groningen afgesproken in Amersfoort om weer eens goed bij te kletsen. De eerste naam die in me op kwam was Pastinaeck, van het programma 'Mijn tent is top' van Herman den Blijker. Helaas, op maandag gesloten. Toevallig (of niet!) las ik in het horecatijdschrift Entree Magazine een artikel over café restaurant Hoog Vuur, een restaurant gevestigd in een oud fabrieksgebouw waar een hoofdrol is weggelegd voor grote houtovens. We waren het er snel over eens dat we dit concept wel eens wilden uitproberen! 

 

De setting van Hoog Vuur is bijzonder. Het ligt op een (oud) industrieterrein (wel dicht bij de stad) en het ziet er door de hoge schoorsteen ook nog uit als een oud fabrieksgebouw. Bij binnenkomst ruik en voel je meteen het concept al: die heerlijke warme geur van houtgestookte ovens. Je ziet ze natuurlijk ook meteen! De ruimte is industrieel ingericht (een beetje vergelijkbaar met Usine in Eindhoven) met ook veel lange tafels waar je met verschillende mensen samen aanschuift. De tafels en het servies en dergelijke zijn low-profile en robuust, maar dat past ook.

NaamNaam

Het menu stond niet op website, dus het was een verrrassing wat we zouden eten. De menukaart was bescheiden maar klonk veelbelovend! We waren ook redelijk uitgehongerd dus het was lastig om te kiezen. Het huisgebakken brood met olijfolie hadden we dan ook zo op! Naast ons werd de houtgestookte pizza al geserveerd en tegenover ons zaten mannen te genieten van een eendenborstfilet. Wij kozen uiteindelijk voor iets anders.

 

Mijn voorgerecht was een gemarineerd stukje koude zalm met zoutzuur ingelegde groenten en koriander. Mooi opgemaakt, een goede portie en super lekker en puur van smaak! Jammer alleen dat er geen enkel voorgerecht op de kaart stond dat ook al uit de oven kwam! Daarvoor waren we juist gekomen!

Naam

Als hoofdgerecht had ik gekozen voor de vegetarische quiche met seizoensgroenten. Het was naar mijn mening (maar we waren uitgehongerd!) een bescheiden stukje quiche, maar wel heel erg lekker qua bite en smaak.  Ik ben helaas vergeten te vragen welke kaas ze gebruikt hebben want die gaf het geheel een volle en speciale smaak! De salade en groenten die erbij zaten waren super vers.

Naam

De andere smulpaap had als voorgerecht een soort gevulde carpacciorol en als hoofdgerecht een hele zeebaars, uit de oven natuurlijk! Erbij kregen we aardappeltjes uit de oven met olijfolie, knoflook en crème fraîche en zoetzuur ingelegde groenten. 

 

Om de trein terug naar Limburg te kunnen halen (en omdat er geen chocoladedessert was) hadden we besloten om het dessert achterwege te laten en met een koffie af te sluiten. Hierbij kregen we een ouderwets stukje zelfgemaakte arretjescake.

 

Het eten was lekker en inderdaad puur en ambachtelijk zoals ze ook zelf aangeven. Ik vond zelf alleen de prijzen wel aan de hoge kant: voor ieder twee gangen, 1 glas wijn, 1 koffie en 1 glas water (wat dan wel maar € 1,- kost) betaalden we € 68,50. Maar qua beleving en concept is Hoog Vuur wel echt een aanrader. We zaten redelijk dicht bij de ovens, dus we konden genieten van een heerlijke warme gloed. Ook was het leuk om te zien hoe de koks tussendoor de oven weer opstookten met zelfgehakt hout.  

 

Echt een adresje dus voor de herfst of winter om op een doordeweekse dag gezellig bij te kletsen.

Tags

recensie food