Laatste foto's

Kinderkookworkshop Kidz Feestmenu in Beesel: pasta maken en taartjes bakken voor een verjaardagsfeestje
Kookworkshop Fingerfood-WAPAZ aan huis in Linne: twee junior masterchefs, kanjers in de keuken, maken mangotiramisu
Kinderkookworkshop aan huis: verjaardagstaartjes maken. Kinderfeestje
Kinderkookworkshop aan huis: pasta maken met pastamachine. Kinderfeestje

Nieuwsbrief

Wine Tastez

 

Over wijn wordt veel geschreven en gesproken. Maar er is toch echt maar 1 manier om meer te weten te komen over wijn: door te proeven! En dat kan bij Meridiez! Als eigenaar en vinoloog neem ik u in diverse proeverijen graag mee naar de wondere wereld van wijn. Geniet en leer proeven!

 

Wine Tastez. Wijn smaakt (lekker!) en wijn heeft vele smaken.

In de wijnproeverijen zetten we onze zintuigen op scherp: wat zie ik, wat ruik ik en wat proef ik en wat betekent dat allemaal? Theorie en praktijk worden verweven zodat de wijnproeverijen leerzaam, lekker en gezellig zijn.

 

U heeft de keuze uit Wine Tastez Pure, WineWAPAZ, Wine Tastez Cheeze en Wine Tastez Sweetz. Klik op onderstaande buttons voor meer informatie over deze wijnproeverijen en laat u inspireren. Heeft u specifieke wensen? Een proeverij op maat behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Klik hier om uw wensen kenbaar te maken.

 

Naast deze wijnproeverijen heeft Cecile van Meridiez nog veel meer in petto op wijngebied. 

NaamNaam

NaamNaam

Meridiez kiest de wijnen voor de proeverijen met zorg uit bij vertrouwde wijnleveranciers. Meridiez verkoopt dus geen wijn: gewoon lekker objectief proeven zonder verkooppraatjes.

Cecile en wijn

Eigenaar Cecile Lormans aan het woord over wijn: Vanuit mijn bourgondische insteek, maar zeker ook vanuit een stukje leergierigheid en interesse heb ik in 2011 de cursus Wijnbrevet (SWEN3) gevolgd. Altijd op zoek naar meer kennis ben ik in november 2013 begonnen aan de Engelstalige wijncursus WSET3 Advanced bij de Wine and Spirit Education Trust. In april 2014 heb mijn WSET level 3 - Advanced Certificate gehaald, with distinction! Nog steeds dorstig naar meer ben ik in september 2014 begonnen aan de Vinologenopleiding bij de Wijnacademie. Het was een leerzaam en inspirerend jaar waarin ik ontzettend veel geleerd heb. En met resultaat, want ik heb al mijn tentamens cum laude gehaald en vanaf september 2015 mag ik mezelf Register Vinoloog van de Wijnacademie (SDEN4) noemen.

 

Niet alleen inhoudelijk probeer ik zo veel mogelijk kennis te vergaren, maar ook met betrekking tot de regelgeving die behoort tot de Drank- en Horecawet. Hiervoor heb ik de SVH cursus Sociale Hygiëne gevolgd die ik in juli 2014 met goed gevolg heb afgerond.

 

Ik hoop u snel een glaasje in te mogen schenken!

NaamNaamName